Три страви з гарбуза для осіннього раціону.
РБК-Україна (проєкт Styler) зібрали рецепти апетитних страв з гарбуза.
Оладки з гарбуза та банана (скриншот / КРАСИВО ЇСТИ)
Щоб приготувати оладки з гарбуза і банана, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Як приготувати оладки з гарбуза та бананів
Гарбуз слід звільнити від шкірки і насіння, потім натерти на дрібній тертці. Банан наріжте на кубики і розімніть за допомогою виделки.
Поєднайте банан з гарбузом, додайте яйця, спеції та борошно. Розігрійте сковороду і викладайте по 1 столовій ложці гарбузової суміші для кожного оладка, обсмажуючи їх до золотистої скоринки.
Лазанья з гарбуза (фото для ілюстрації: GettyImages)
Для приготування лазаньї з гарбуза знадобляться такі складові:
Як готувати гарбузову лазанью
Розігрійте духовку до 200°C. Спочатку розріжте гарбуз пополам, очистіть його від шкірки та видаліть насіння. Потім наріжте його на шматочки товщиною приблизно 1 см. У форму для запікання налийте олію, розкладіть підготовлений гарбуз, приправте до смаку, а потім запікайте до м’якості протягом 40 хвилин.
Щоб приготувати томатний соус для лазаньї, почистьте і подрібніть 1 цибулю і часник. Селеру потрібно помити і нарізати на маленькі шматочки. На пательні присмажте цибулю в олії протягом 5 хвилин, потім додайте селеру та часник і готуйте ще 1 хвилину
Додайте помідори та цукор та тушкуйте соус без кришки протягом 30 хвилин, помішуючи.
Промийте шпинат, покладіть його в невелику каструлю, влийте трохи води та тушкуйте на середньому вогні протягом 4 хвилин. Зачекайте, доки він охолоне, потім відтисніть рідину та обсмажте з 10 г масла, додавши сіль та перець і натертий мускатний горіх.
Щоб приготувати соус бешамель, доведіть молоко до кипіння, додавши перець, лаврове листя та половину цибулі. Процідіть молоко, додайте борошно і 50 г масла. Нагрівайте соус, помішуючи, до загустіння.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть маслом велику форму для запікання, викладіть шар гарбуза, потім шар томатного соусу. Накрийте соус там лазаньї і змажте соусом бешамель.
Розмістіть шпинат і половину тертого сиру. Зверху накрийте сиром листами лазаньї, а потім повторіть шари інгредієнтів. Завершіть приготування гарбузової лазаньї з сиром, запікаючи страву протягом 40 хвилин.
Гарбузовий торт із кремом на основі сиру (фото для ілюстрації: GettyImages)
Щоб приготувати гарбузовий пиріг з кремом з сиру, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Як приготувати гарбузовий пиріг з вершковим сиром
Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Змастіть форму для випікання олією та вистеліть її пергаментом. У окремій ємності об'єднайте борошно, 300 г цукру, соду, сіль і родзинки.
Розтопіть 200 г вершкового масла, потім включіть до нього половину цедри апельсина та одну столову ложку свіжого апельсинового соку. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, а потім натріть його на тертці.
Змішайте гарбуз з олією, потім об'єднайте з борошняною сумішшю, вилийте в форму та випікайте протягом 30 хвилин.
Для приготування глазурі змішайте вершковий сир з залишками масла, цукровою пудрою, апельсиновою цедрою та однією чайною ложкою соку. Після цього охолодіть готову глазур у холодильнику.
Залийте залишком апельсинового соку гарбузовий пиріг. Приготуйте холодну глазур, а потім нанесіть її на верхівку торта. Перш ніж подавати, бажано охолодити торт у холодильнику приблизно 30 хвилин.