Дієтолог вказала на червоний напій, що допомагає знизити артеріальний тиск та зменшити відчуття здуття в животі.

Цю інформацію наводить РБК-Україна (проект Styler), посилаючись на матеріали сайту Daily Express.
Дієтолог Лаура Парада поділилася, що напій з каркаде володіє численними користями для організму, серед яких є й здатність зменшувати відчуття здуття живота.
Цей чай споживають як в холодному, так і в гарячому вигляді, і в різних культурах його застосовують для боротьби з безсонням, серцевими захворюваннями та запальними процесами.
Цей напій сприяє активізації метаболічних процесів і має здатність знижувати кров'яний тиск.
Фруктові кислоти, присутні в напої, можуть діяти як проносні засоби. Окрім травного ефекту, вони допомагають боротися з печією та шлунковими спазмами.
На думку фахівця, ці лікувальні та сечогінні ефекти зумовлені значною кількістю заліза, вітаміну С, а також мінералів і антиоксидантів, зокрема поліфенолів.
Крім того, цей червоний напій має протизапальні властивості завдяки наявності поліфенолів — рослинних сполук, які фахівці з харчування радять вживати для запобігання різним хворобам.
Антиоксиданти в гібіскусі захищають клітини, але інші сполуки в цій рослині також можуть сприяти зниженню ваги та мінімізувати проблеми зі здоров'ям, пов'язані з надмірною вагою та ожирінням. Є кілька досліджень, які виявили зв'язок між чаєм каркаде і швидшим метаболізмом.
Настій червоного каркаде можна пити протягом дня. Залежно від бажань та сезону його п'ють гарячим чи холодним, навіть із додаванням льоду.
Рекомендуемая суточная норма — не превышать 10 г в день, что соответствует максимум пяти чашкам.
Гіпертонікам рекомендується вживати каркаде теплим або охолодженим по 1-2 чашки на день.
Не варто заварювати і пити чай каркаде людям з підвищеною кислотністю, загостренням гастриту або виразки.
Не рекомендується пити чай тим, хто страждає на сечокам'яну або жовчнокам'яну хворобу в період загострення. Напій є сечогінним і може спровокувати рух каменів.