Дієтолог вказала на найголовнішу звичку, яку слід покинути при підвищеному тиску.
Вказується, що просто відмовитися від вживання солоної їжі не є достатнім.
Люди, які страждають від гіпертонії, знають безліч способів, які допоможуть привести тиск в норму. Водночас мало хто знає, що одна підступна звичка може підвищувати кров'яний тиск.
Дієтолог Карен Ансель розповіла виданню Eating well, що кров'яний тиск залежить від того, як кров тече вашими артеріями. Проблема виникає, коли кров тече з надзвичайно високою швидкістю, створюючи навантаження на стінки артерій. З часом артерії можуть пошкодитися, а це підвищує ризик інфаркту та інсульту. Нормальний тиск - менше 120 систолічний і менше 80 діастолічний.
Звичка, від якої слід позбутися при високому кров'яному тиску, - це споживання продуктів, що містять велику кількість натрію та насичених жирів, зокрема приготованої в ресторанах їжі та ультраоброблених продуктів.
Сильно оброблені продукти, такі як чіпси, крекери, солодощі, готова випічка та газовані напої, зазвичай мають високий вміст натрію, цукру, насичених жирів і консервантів, які допомагають зберігати їх свіжість протягом тривалого часу.
"Не всяка обробка шкідлива", - каже Девід Л. Кац, доктор медичних наук, доктор філософії, фахівець із внутрішніх хвороб і профілактичної медицини з досвідом роботи в галузі харчування. "Надпроцесовані продукти містять інгредієнти, які домашні кухарі ніколи або майже ніколи не використовують, зокрема ароматизатори, барвники, текстуризатори та емульгатори".
Справа не лише в тому, що чипси з сіллю та оцтом або заморожена піца час від часу можуть з'являтися на нашому столі. Головна проблема полягає в тому, скільки таких продуктів ми споживаємо. Сучасні наукові дослідження вказують на зв'язок між вживанням ультраоброблених харчових продуктів та підвищеним кров'яним тиском.
Як поліпшити артеріальний тиск
Раніше УНІАН писав, чи впливає вживання кави на кров'яний тиск.