Тушковане м'ясо з кролика та свинячого підчеревини: оригінальний рецепт для зимових запасів


Осінь - час заготівлі овочевої та м'ясної консервації на зиму. Хоча зазвичай тушкованку готують зі свинини, м'ясо кролика - хороший варіант, особливо, якщо додати підчеревини.

РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться порадами з приготування смачної тушкованки на зиму, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ". Таку інформацію оприлюднили Контракти.UA.

Щоб приготувати смачну тушкованку з кролика, вам знадобляться наступні інгредієнти для 7 банок по 0,5 літра:

Для того, щоб тушкованка вийшла смачною, рекомендовано використовувати свіжу кролятину, а не заморожену. Хоча приготування з замороженого кролика також можливе, варто врахувати, що таке м'ясо може бути менш соковитим.

Перед приготуванням кроликів їх слід ретельно очистити від внутрішніх органів, а потім замочити у воді. Це допоможе видалити залишки крові та позбутися характерного аромату. Крім того, таке вимочування запобіжить утворенню осаду під час консервації.

Кролика слід нарізати на шматки і помістити в глибоку кастрюлю. Потім додайте сіль і залийте м'ясо холодною водою, щоб вона повністю покривала його.

Вимочувати кролятину рекомендують протягом 3-4 годин, але це залежить від якості м'яса та віку кроликів. Також можна замінити воду на чисту 2-3 рази і за необхідності збільшити час вимочування.

Замочене м'ясо повинно стати більш ніжним. Перемістіть кролика в іншу ємність і дайте зайвій рідині стікати. Потім наріжте м'ясо на порційні шматки, включаючи кістки.

Щоб зробити тушкованку з кролика ситною, необхідно додати підчеревину, на якій є не лише сало, а й м'ясо. Підчеревину потрібно нарізати на шматочки вагою 80 г.

Покладіть шматочки підчеревини в миску з кролятиною, всипте сіль та чабер для маринаду. Перемішайте м'ясо зі спеціями.

На дно стерильних консервних банок покладіть по одній горошині духмяного перцю та дві горошини чорного. Лавровий лист краще не додавати, адже він може надати гіркуватий смак.

На початку розмістіть підчеревину, а потім акуратно викладіть кролятину, залишаючи 1-2 см простору до країв банки. Далі необхідно зайнятися тушкуванням м'яса, вибравши відповідний метод консервації.

Як приготувати тушкованку в автоклаві: покрокова інструкція.

Негайно закрийте банки з м'ясом кришками, які закручуються. Помістіть їх в автоклав і консервуйте тушкованку протягом 30 хвилин при температурі 110 градусів. Не потрібно закачувати повітря в автоклав під час цього процесу.

Як консервувати тушкованку в каструлі

Для консервації м'яса можна використовувати більш простий метод тушкування в каструлі. Для цього потрібно поставити закриті банки з м'ясом в каструлю, залити посуд водою та поставити на маленький вогонь.

Час приготування тушкованки таким методом становить 6 годин. Важливо щоб вода під час кипіння не потрапляла в банки. При википанні рідини також необхідно доливати окріп.

Як приготувати тушкованки за допомогою духовки

Щоб консервувати м'ясо в духовці, банки спочатку потрібно накрити фольгою замість кришок.

Розігрійте духовку до 120 градусів та готуйте м'ясо в банках протягом шести годин. По завершенні процесу щільно закрийте банки стерилізованими кришками.

Related posts