Сприяє зниженню ваги та позитивно впливає на серцеву діяльність: експерти з харчування визначили найкориснішу крупу.


Цю інформацію передає РБК-Україна (проект Styler), посилаючись на ресурс Eat This, Not That!

Регулярне вживання вівсяної каші може сприяти досягненню щоденної норми споживання клітковини, яка становить 28 грамів.

Одна порція приготованого вівса містить 4 грами клітковини, що відповідає 14% рекомендованої добової норми. Додавання таких інгредієнтів, як насіння чіа, льон, горіхи та ягоди, допоможе ще більше збільшити вміст клітковини в страві.

Дієтолог Емілі Данкерс поділилася, що вівсянка є цільним зерном, багатим на клітковину, зокрема, розчинну. Вживання розчинної клітковини уповільнює процес травлення, що може посилити відчуття насичення.

Головний вид розчинної клітковини, присутній у вівсянці, отримав назву бета-глюкан. Ця речовина сприяє покращенню відчуття ситості.

Крім того, до вівсяної каші можна додати різноманітні поживні інгредієнти, зокрема білки та жири, наприклад, горіхи, які можуть підтримувати відчуття насичення протягом тривалого часу.

Вживання вівсяної каші може допомогти зберегти відчуття насичення, що, у свою чергу, сприяє уникненню надмірного споживання калорій протягом дня.

Дієтолог Тріста Бест повідомила, що численні клінічні дослідження підтверджують, що овес може сприяти профілактиці ожиріння та зменшенню ваги.

У вівсі присутня розчинна клітковина, відома як бета-глюкан. Ця речовина формує в кишечнику гелеподібну консистенцію.

Цей бета-глюкан сприяє нормалізації функцій шлунково-кишкового тракту та полегшує процес дефекації. Поєднуючи вівсянку з різноманітними джерелами нерозчинної клітковини, такими як ожина, неочищені яблука або горіхи, можна значно посилити користь від споживання цього продукту.

Регулярне споживання вівсяної каші здатне сприяти стабілізації рівня цукру в крові завдяки високому вмісту клітковини. Ця клітковина уповільнює процес засвоєння вуглеводів, що дозволяє підтримувати більш рівномірний рівень глюкози протягом дня.

Лікар-дієтолог Маккензі Берджесс розповів, що починаючи свій ранок з вівсянки, ви також приносите багато користі серцю. Завдяки високому вмісту клітковини ця каша допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, а ще стабілізує рівень цукру в крові та знижує високий кров'яний тиск.

Саме це відіграє неостанню роль у мінімізації ризиків розвитку серцевих захворювань.

Вівсянка є цінним джерелом поживних елементів, що забезпечує організм важливими вітамінами та мінералами, серед яких марганець, фосфор, магній і залізо.

У 100 грамах вівсяних пластівців присутні 26% від добової норми вітаміну В1, 6% вітаміну В6, 6% вітаміну Е та 2% вітаміну В3.

Цей продукт забезпечує приблизно 65% добової норми споживання фосфору, 31% магнію, 24% заліза, 22% цинку, 2% калію та 4% кальцію.

Вівсяна каша вважається одним із найкорисніших продуктів для підтримки довголіття. Овес здатен знизити ймовірність розвитку аутоімунних захворювань, серцево-судинних недуг, а також допомагає контролювати вагу.

Related posts