Експерти визначили категорії продуктів, які категорично не рекомендується зберігати в пластикових ємностях: це може бути небезпечно.


Хоча пластикові контейнери часто обираються для зберігання їжі завдяки своїй практичності, економічності та тривалому терміну служби, не всі види продуктів можна зберігати в такій упаковці.

Зокрема, цитрусові, помідори, мариновані овочі та страви з оцтовим заправленням можуть вступати у реакцію з хімікатами в деяких пластикових контейнерах. Тому вони не підходять для тривалого зберігання висококислотних продуктів. Краще обирати нержавійні чи скляні контейнери.

Сир, масло та м'ясо можуть абсорбувати хімічні речовини з пластикової упаковки, особливо якщо вони зберігаються довгий час. Для зберігання цих продуктів краще використовувати керамічні або скляні контейнери, оскільки вони забезпечують більшу безпеку.

Зберігання гарячих страв у пластикових контейнерах може бути небезпечним, оскільки висока температура може викликати плавлення і деформацію матеріалу. Це, в свою чергу, не лише пошкоджує сам контейнер, але й підвищує ймовірність потрапляння шкідливих хімічних речовин у їжу. Тому, перш ніж помістити гарячу їжу в пластиковий посуд, дайте їй небагато охолонути.

Риба, часник і цибуля мають сильний аромат, який може вбиратися в пластикові контейнери і впливати на інші продукти. Тому варто віддавати перевагу скляним ємностям з щільними кришками.

Вони можуть бути чутливими до хімікатів, які містяться в деяких видах пластику. Ба більше, в пластикових контейнерах вони будуть швидше псуватися, адже у фруктах міститься багато води, а підвищена вологість стане чудовим місцем для розвитку плісняви. Найкращими альтернативами стануть скляні і керамічні варіанти, які слід заздалегідь вистелити паперовими рушниками.

Квашена капуста, кімчі, солоні огірки та інші подібні продукти виробляють кислоти та гази, які можуть негативно впливати на пластик. Це може викликати навіть зміни в смаку їжі. Найкраще зберігати ці продукти в скляних контейнерах із щільно закритими кришками.

Оливки, в'ялене м'ясо, соєвий соус також можуть взаємодіяти з хімікатами у пластикових контейнерах. Ідеально підходять для їхнього зберігання скляні чи сталеві ємності.

Після того, як ви відкрили консерви, не рекомендується зберігати їх у первісній банці, оскільки метал може реагувати з вмістом. Також не слід використовувати пластикові контейнери для цього. Найкращим варіантом будуть керамічні або скляні ємності.

Related posts