Переваги квасолі: продукт, що сприяє збереженню ваги - Здоров'я 24
Люди, які додають у свій раціон боби, мають якісніше харчування, адже отримують більше ключових поживних речовин, зокрема тих, які зазвичай багато людей не дотримує. Також бобові можуть допомагати у процесі схуднення та утримання нормальної ваги.
Це підтверджує дослідження, опубліковане в журналі Nutrition. Отже, ми ділимося причинами, чому варто додати бобові до вашого харчування.
Ознайомтеся з інформацією про те, як можна запобігти захворюванням мозку: експерти визначили оптимальну дієту для людей похилого віку.
Квасоля багата на вуглеводи, білки, кальцій, фолієву кислоту, калій і клітковину, що робить її поживним продуктом, який при цьому не перевантажує організм зайвими цукрами і сіллю.
Нові дані свідчать, що споживання бобів пов'язане з поліпшенням маси тіла, нормалізацією тиску і зниженням ризику серцево-судинних захворювань. Водночас лише 20% американців дотримуються рекомендацій щодо регулярного споживання бобових.
Учені вивчили дані національного опитування щодо раціону американців. Було виокремлено 5 моделей споживання їжі, серед яких одна виключала бобові, а решта включали квасолю, нут і чорну квасолю. Соєві боби не враховували.
Група учасників, що вживала найбільше бобів, отримувала 13,5% своїх щоденних калорій саме з цього продукту. Особи, які включали бобові у свій раціон, також мали вищий рівень споживання вуглеводів, клітковини, вітаміну Е, магнію та заліза в порівнянні з тими, хто їх не вживав.
Учасники першої групи вживали менше насичених жирів і частіше додавали до свого меню овочі, морепродукти та фрукти.
Ті учасники, які споживали бобів демонстрували нижчі показники маси тіла та окружності талії. При цьому подібні результати не спостерігалися в інших групах.
Висновок. Люди, які регулярно їдять квасолю, отримують більше життєво важливих поживних речовин і, загалом, дотримуються більш збалансованої дієти. Хоча у них було і підвищене споживання натрію, його негативний вплив можна компенсувати високим рівнем калію.