Одна невелика помилка — і ваш борщ втратить яскравий колір та апетитний вигляд. Як правильно додавати буряк, щоб страва залишалася насиченою червоною?
Борщ -- це не просто страва, а частина культури. Його готують тисячею різних способів -- навіть з фрикадельками.
Бажаєте, щоб ваш борщ мав насичений червоний колір? "Телеграф" розкриє кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть зберегти колір буряка і зробити ваш борщ справжньою окрасою столу.
Запечіть буряк у фользі перед тим, як класти його в засмажку. Засмажку додавайте в борщ наприкінці приготування, коли інші продукти вже будуть готовими. Це допоможе зберегти його яскравий колір і насичений смак.
Пасеруйте буряк окремо від інших овочів. Так ви збережете його колір і зможете контролювати інтенсивність відтінку борщу. Так само додавайте засмажку в кінці, щоб буряк не переварився
Додайте трохи свіжого бурякового соку в кінці варіння. Це додасть борщу яскравості і свіжості. І, звісно, він дуже насичено-червоним.
Лимонний сік або оцет ефективно зберігають яскравість буряка під час приготування. Сьогодні багато кухарів обирають лимонний сік замість оцту. Крім того, можна спробувати поєднання цукру з томатною пастою, що дозволяє отримати карамелізовану скоринку на буряках, яка також допомагає зберегти їх насичений відтінок.
З цими порадами ваш борщ буде ідеальним. Також ми розповідали, чому кухарі не радять додавати у борщ один інгредієнт, який багато хто вважає обов'язковим.