Які продукти споживають японці для збереження молодості: 8 щоденних складових раціону - Афіша bigmir)net


Читайте також: У який час найкраще снідати: поради дієтологівПротягом багатьох років Японія була синонімом довголіття, адже її жителі мають одну з найбільших тривалостей життя у світі. Поєднання різних чинників, від активного способу життя до хороших соціальних зв'язків, безумовно, сприяє молодості та здоров'ю, але ключову роль відіграє і їхній раціон. Про це

Матча – це зелений чай, відомий своїм насиченим смаком та яскравим кольором.

Матча – це зелений чай, відомий своїм насиченим смаком та яскравим кольором., який японці вживають щодня, - один із секретів їхньої життєвої сили. Порошок з листя зеленого чаю містить величезну кількість антиоксидантів, зокрема поліфенолів, які мають протизапальні властивості. Крім того, матча містить вітаміни С і В, клітковину і білок. Регулярне вживання цього чаю сприяє здоров'ю клітин, оскільки антиоксиданти захищають організм від вільних радикалів та інших шкідливих речовин.

Ферментовані страви здобули велику популярність у японській гастрономії. Серед них можна виділити місо – пасту з ферментованої сої, натто, виготовлене з ферментованих соєвих бобів, а також овочі, ферментовані за допомогою рисових висівок. Ці продукти є джерелом пробіотиків, які сприяють нормалізації травлення та поліпшенню засвоєння корисних речовин.

Морська капуста

Морські водорості, які в Японії називають "кайсо", часто включають до страв. Ці продукти надзвичайно поживні та низькокалорійні. Морська капуста - багате джерело клітковини, вітамінів і мінералів, таких як йод, залізо, калій, магній і вітамін B12. Жирні кислоти омега-3, що містяться в них, корисні для здоров'я серцево-судинної системи.

Бобові культури

Бобові культури, такі як соя, квасоля, сочевиця і нут, є основними продуктами в раціоні японців. Вони багаті рослинним білком, клітковиною, вітамінами і мінералами. Бобові культури є прекрасною альтернативою м'ясу і забезпечують тривале відчуття ситості, що робить їх популярним продуктом харчування і в нашій країні.

Соевый творог

Соевый творог, який виготовляється із соєвих бобів, є надзвичайно популярним інгредієнтом у японській кухні. Соевый творог - чудове джерело білка і не містить холестерину. Продукт дуже універсальний і може використовуватися в найрізноманітніших стравах.

Кунжутне насіння має велику популярність у японській гастрономії завдяки своїм лікувальним якостям. У японській кухні часто використовують мелене кунжутне насіння як альтернативу олії при приготуванні смажених страв. Воно є джерелом вітамінів групи B і E, а також білка, клітковини та важливих мінералів, таких як магній і кальцій. Фітостероли, присутні в кунжуті, сприяють нормалізації рівня холестерину в організмі.

Гриби шиїтаке

Ці гриби є ключовим елементом у багатьох японських кулінарних шедеврах. Вони насичені білками, а також вітамінами D і B, і містять полісахарид лентинан, який сприяє зменшенню запальних процесів. Шиїтаке — це також чудове джерело природних нутрієнтів, що сприяють зміцненню імунної системи.

Імбир

Останніми роками імбир визнано суперфудом у всьому світі, а не тільки в Японії. Цей корінь надзвичайно корисний для зміцнення імунітету і стимулювання обміну речовин. Крім того, імбир надає стравам особливого аромату і допомагає зберегти свіжість продуктів.

Раніше ми писали, скільки білка можна з'їдати на день, якщо хочете схуднути: поради дієтологів.

Related posts