Три оригінальні рецепти смачних страв з гречки від Клопотенка.
Судак з гречкою (екранний знімок / YouTube)
Для того, щоб приготувати гречку з судаком, треба такі продукти:
Як готувати філе судака з гречкою
Поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Тим часом насипте гречку в каструлю, влийте воду. Додайте корицю, гвоздику та бодян, і відваріть гречку на середньому вогні до готовності. Накривати посуд кришкою не потрібно.
Готову гречку потрібно викласти на пергамент, а зверху покласти філе риби. Полийте продукти олією та лимонним соком з половини лимона.
Приправте страву сіллю та чилі-перцем у пластівцях. Обгорніть пергамент так, щоб вийшов "конверт". Запікати філе судака разом з гречкою слід близько 15 хвилин.
За 4 хвилини до того, як риба буде готова, рекомендують увімкнути режим "Гриль", розкривши конверт з пергаменту. Так риба злегка підрум'яниться.
Вареники, начинені сиром і гречаною крупою (фото для ілюстрації: Freepik)
Для приготування вареників з начинкою з сиру та гречки вам знадобляться наступні компоненти:
Як готувати вареники з сиром і гречкою
Спершу необхідно приготувати гречку, заливши її 200 мл гарячої води. Накрийте миску з гречаною крупою кришкою і дайте настоятися протягом 15-20 хвилин.
Поки готуєте начинку, займіться приготуванням тіста для вареників. До борошна додайте 0,5 столової ложки цукру і щіпку солі, потім влийте кефір. Ретельно перемішайте інгредієнти, а потім замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і дайте відпочити протягом 20 хвилин.
Якщо гречка увібрала не всю воду, перекиньте крупу на сито та зачекайте, доки стече рідина. Пересипте гречку в миску, додайте сир та 2 ст. л. цукру, перемішайте інгредієнти.
Розкотіть тісто до товщини 2 мм і виріжте з нього кружечки, використовуючи склянку. На кожен кружечок покладіть начинку і зліпіть вареники.
Закип'ятіть воду в великій каструлі, опустіть вареники та помішуйте їх до моменту спливання. Після цього варіть ще протягом 2 хвилин.
Розтопіть на пательні вершкове масло, додавши мед. Прогрійте суміш протягом хвилини та полийте готові вареники.
Капусняк з гречаними крупами та сальцем (фото для ілюстрації: Freepik)
Для приготування капусняку з гречкою і шкварками потрібні такі продукти:
Як приготувати капусняк із гречкою та шкварками.
Промийте курячі стегна та акуратно зніміть з них шкірку. Потім наріжте шкіру на тонкі смужки і обсмажте їх на сковороді до золотистої скоринки.
Помістіть стегна у каструлю і залийте їх водою. Очистіть цибулю та моркву, наріжте їх на кілька шматочків. Додайте овочі разом зі спеціями до води.
Для приготування бульйону варіть його протягом 20 хвилин, періодично знімаючи піну. Вийміть овочі та стегна, а м’ясо наріжте на порції і поверніть назад у каструлю.
Додайте гречку та капусту в бульйон і готуйте капусняк на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. Потім приправте страву сіллю та перцем, прикрасьте капусняк гречкою шкварками, а також додайте варену нарізану моркву.