Як максимально насолодитися відпочинком у концепції "все включено" без ризику отруєння: п'ять корисних рекомендацій.


Якщо плануєте відпустку в режимі "все включено", важливо врахувати можливі ризики ще до того, як ви досягнете готелю.

У країнах, що перебувають на етапі розвитку, продукти харчування та напої можуть бути забруднені мікроорганізмами та небезпечними захворюваннями, такими як холера, черевний тиф і гепатит А. Це підкреслює Грант Вінтер, експерт із дотримання норм страхової компанії Good to Go.

"Частіше мандрівники можуть відчувати блювоту та діарею через споживання забруднених продуктів. їжу або напої", - каже Daily Express експерт.

Для того щоб подорожуючі могли максимально насолодитися своїм відпочинком, Вінтер ділиться рекомендаціями про те, які дії варто здійснювати, а яких слід уникати, щоб не провести тиждень у ліжку замість того, щоб відпочивати.

Завжди пийте бутильовану воду

Людям на таких курортах слід пити лише бутильовану воду, оскільки це завжди найбезпечніший варіант. Також потрібно переконатися, що кришка пляшки добре закрита, перш ніж пити її.

"Якщо з якихось причин вам недоступна бутильована вода, рекомендується вживати лише кип'ячену водопровідну воду. Для додаткової стерилізації ви можете скористатися таблетками хлору або йоду. Проте варто пам’ятати, що тривале використання йоду не є оптимальним варіантом – цей метод не слід застосовувати більше одного-двох разів", - застеріг він.

Завітайте до шведського столу трохи раніше.

Експерт настійно рекомендує мандрівникам утримуватися від вживання їжі, яка довго зберігалася, і завжди намагатися приходити на шведський стіл "все включено" раніше, щоб мати можливість насолодитися свіжими стравами.

"Також краще уникати їжі, над якою дзижчать мухи, і їсти тільки сирі фрукти та овочі, які ви очистили самі, щоб знизити ризик зараження", - зазначив він.

Ніколи не кладіть лід у свої напої.

"Пам'ятайте про потенційний ризик, пов'язаний із кубиками льоду у ваших напоях. Часто вони можуть бути виготовлені з неперевіреної водопровідної води (хоча деякі великі курорти використовують бутильовану воду, тож завжди корисно дізнатися більше), що може призвести до проблем зі здоров'ям", - зауважив Грант.

Пам'ятайте про небезпеку харчового отруєння

Перед тим як замовити їжу в незвичних місцях, важливо ретельно зважити всі ризики та визначити, наскільки це безпечно. Якщо ж ви вирішите зробити цей крок, переконайтеся, що приготування їжі відповідає всім санітарним стандартам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які предмети дозволено взяти з собою під час виселення з готелю

Експерт зауважив, що вживання тропічних риб, які не пройшли достатню термічну обробку, може викликати отруєння сигуатерою. Крім того, непастеризовані молочні продукти, такі як морозиво з вуличних кіосків, можуть бути джерелом сальмонели, кишкової палички, лістерії або кампілобактерів, що може призвести до харчових отруєнь.

Ніколи не забувайте про важливість дотримання особистої гігієни.

"Хоча це може здаватися тривіальним, дотримання особистої гігієни повинно бути вашим головним пріоритетом під час подорожей, щоб запобігти випадкам харчового отруєння та інфекціям. Завжди пам’ятайте про миття рук після відвідування туалету та перед вживанням їжі або приготуванням страв. Не забудьте взяти із собою антисептичний гель для рук, щоб мати можливість скористатися ним у громадських місцях і перед їдою," - зазначив Грант.

Related posts