Кремоподібне картопляне пюре: універсальний рецепт гарніру, який легко заморожується і швидко розігрівається перед подачею на стіл.


Якщо у вас раптово з'являються на порозі гості чи немає часу приготувати повноцінну вечерю, готовий гарнір у морозилці може полегшити завдання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

мелений чорний перець свіжого помолу

1. Помістіть кубики картоплі у простору каструлю та залийте їх холодною водою. Упевніться, що вода покриває картоплю принаймні на 2 сантиметри.

2. Доведіть воду до кипіння на сильному вогні, потім зменште його до середнього і варіть картоплю, поки виделка не буде легко проколювати її, 20-25 хвилин.

3. Вилийте картоплю в друшляк і знову помістіть її в каструлю. Перемішуйте кілька разів, щоб картопля прогрілася в гарячому посуді та позбулася надлишку вологи.

4. У каструлю покладіть вершковий сир, олію та сметану. Потім розімніть картоплю за допомогою товкача, щоб досягти однорідної консистенції. Слідкуйте за тим, щоб не перемішувати занадто інтенсивно, оскільки це може зробити картоплю клейкою. Продовжуйте розминати, поки маса не стане ніжною та легкою.

5. Приправте картоплю часниковим порошком, мускатним горіхом, сіллю та перцем. Перемішайте до однорідності.

6. Це пюре з картоплі можна зберігати в холодильнику протягом максимум двох днів. Для розігріву його можна помістити в духовку при температурі 180 градусів, накривши фольгою, на 45 хвилин. Альтернативно, можна використовувати мікрохвильову піч, розігріваючи порціями по 1 хвилині та помішуючи між кожним прогріванням. Крім того, його можна заморозити, розподіливши по 1 склянці на пергаменті та помістивши в морозильник. Після заморожування зніміть пюре з пергаменту і зберігайте в пакетах для заморожування до шести місяців. Розморожуйте в холодильнику, а потім розігрівайте за вказаними способами.

Related posts