Квашені помідори не мають собі рівних. Ось три оригінальні рецепти салатів із консервованих овочів.


РБК-Україна (проект Styler) підготували добірку апетитних овочевих салатів, ідеальних для приготування на зиму.

Салат "Чаламада" (скриншот / Закарпатська Господиня)

Для того, щоб законсервувати смачний вітамінний салат, треба такі продукти:

Як консервувати салат "Чаламада"

Щоб приготувати цей салат, спочатку вимийте огірки, зріжте з них кінці і наріжте їх на тонкі кружечки. Перець також потрібно промити, потім вийняти плодоніжку та насіння, після чого нарізати його на смужки.

Цибулю слід звільнити від лушпиння та нарізати на кільця або кубики. Моркву потрібно добре промити, очистити від шкірки, а потім натерти на крупній тертці. Часник варто очистити та подрібнити.

Об'єднайте компоненти салату в просторій ємності, включаючи перець, цукор, олію, оцет і сіль. Щоб овочі вивільнили свої соки та підкреслили смак страви, варто дати салату настоятися протягом 3-4 годин.

Протягом цього періоду слід кілька разів акуратно перемішати салат. Після цього розподіліть його разом із соком по заздалегідь стерилізованих банках. Якщо рідини недостатньо для покриття овочів, додайте до салату питну підсолену воду.

Нещільно накрийте банки стерильними кришками і помістіть консервацію в велику каструлю, застеливши дно рушником. Налийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння і проваріть консервацію протягом 30 хвилин. Після цього витягніть банки з каструлі та щільно закрийте кришками.

Салат "Зимовий король" (скриншот / Лілія Цвіт)

Для того, щоб законсервувати смачний салат з огірків в 5 банках по 0,5 л, потрібні такі інгредієнти:

Як приготувати консервовану версію салату "Зимовий король"

Промийте огірки, наріжте їх на кружечки середньої товщини. Очистіть цибулю та поріжте її кільцями, а перець звільніть від плодоніжки і насіння, після чого наріжте його соломкою.

Кріп потрібно помити та подрібнити, часник - почистити та розчавити. Змішайте всі інгредієнти салату в великій мисці та залиште настоюватися приблизно 30-90 хвилин.

Розкладіть салат по стерилізованих банках, за потреби доливши питної підсоленої води, щоб рідина покривала овочі. Нещільно закрийте банки стерилізованими кришками та поставте в каструлю на рушник.

Налийте воду у каструлю, доведіть до кипіння та стерилізуйте салат протягом півгодини. Потім щільно закрийте банки кришками.

Салат з кабачків (екранна версія / Лілія Цвіт)

Щоб законсервувати салат з кабачків на зиму, треба ці продукти:

Як зберігати кабачковий салат у консервації

Промийте кабачки, видаліть плодоніжки, а потім натріть їх на тертці, як для моркви по-корейськи, або наріжте на тонкі смужки. Рекомендується використовувати молоді кабачки, адже в них не потрібно знімати шкірку, та й насіння ще не утворилося.

Моркву слід очистити і нарізати тонкими смужками. Перець потрібно звільнити від насіння та плодоніжки, а потім порізати на довгі тонкі шматочки.

Цибулю слід очистити і порізати кубиками. Потім з’єднайте половину цибулі з натертими кабачками, морквою та порізаним перцем.

Нагрійте олію на сковороді та обсмажте залишки цибулі до досягнення золотистого відтінку. Потім цю цибулю разом з олією варто вмішати в салат.

Додайте до салату сіль, цукор, оцет і перець за вашим смаком. Залиште його на кілька годин, періодично перемішуючи.

Після цього розподіліть салат по чистим банкам, акуратно накрийте їх стерильними кришками. Якщо соку в салаті недостатньо, можна додати трохи підсоленої води.

Розмістіть банки в каструлі, попередньо поклавши на дно рушник. Заповніть каструлю водою і доведіть її до кипіння. Процес стерилізації банок із салатом займе 15 хвилин. Після завершення обережно закрийте банки кришками.

Related posts