Панкейки, овочеве рагу та іспанська фритата: три "осінні" рецепти з гарбузом.


Панкейки з гарбуза (зображення: Freepik)

Для того, щоб приготувати солодкі гарбузові млинці, потрібні такі продукти:

Ось як приготувати млинці з гарбуза.

Гарбуз слід ретельно промити, потім очистити від шкірки і насіння, після чого нарізати його на великі частини. Масло варто вийняти з холодильника заздалегідь або розтопити на плиті.

Розмістіть гарбуз у великій термостійкій ємності, додайте 1 столову ложку води, а потім помістіть у мікрохвильову піч на 5-8 хвилин, поки він не стане м’яким. Час приготування може варіюватися в залежності від сорту.

Потім гарбуз необхідно повністю охолодити та злити зайву рідину. Якщо ви хочете з'їсти оладки на сніданок, цей крок краще зробити напередодні ввечері.

Після того, як гарбуз охолоне, помістіть його в кухонний комбайн разом з іншими компонентами для приготування млинців і додайте щіпку солі. Змішуйте все блендером, поки не отримаєте гладку і густу масу. Альтернативно, ви можете ретельно розім'яти гарбуз, а потім включити інші інгредієнти.

Розігрійте сковороду, додавши трохи олії, а потім акуратно вилийте тісто для млинців. Пам'ятайте, що вони трохи розширяться під час приготування, тому варто залишити достатньо простору між кожним млинцем і не заповнювати сковороду занадто щільно.

Приготуйте їх на низькому або середньому вогні. Не варто перевертати млинці, поки на їх поверхні не з'являться бульбашки; підніміть їх обережно, і якщо вони мають золотистий колір, переверніть і готуйте ще приблизно 2 хвилини з іншого боку.

Фритата з гарбузом (колаж: РБК-Україна) можна перефразувати як: "Гарбузова фритата (колаж: РБК-Україна)".

Для приготування фритати з гарбузом вам знадобляться такі інгредієнти:

Ось як приготувати фритату з гарбузом:

Промийте гарбуз, зніміть шкірку і наріжте його на кубики. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, а броколі розділіть на суцвіття. Зелень слід добре промити і нарізати на кілька частин, а пармезан - потерти на тертці.

Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм. Встеліть форму для випікання пергаментним папером, розкладіть шматочки гарбуза на деку та злегка змастіть їх олією.

Випікайте страву протягом 15 хвилин, після чого додайте на деко цибулю і продовжуйте готувати ще 15-20 хвилин, поки овочі не набудуть золотистого кольору.

Тим часом відваріть броколі в друшляку над каструлею з киплячою водою протягом 2 хвилин, до готовності. Зачекайте, доки броколі охолоне і наріжте її на невеликі шматочки.

У великій мисці збийте яйця, сир і молоко. Додайте гарбуз, цибулю, броколі, базилік або м'яту та шпинат, ретельно перемішайте.

Зменште температуру духовки до 180 градусів. Вилийте яєчну суміш у невелику форму для випікання та посипте фритату пармезаном. Випікайте фритату протягом 25-30 хвилин, до золотистого кольору.

Овочеве рагу з гарбузом (скриншот / YouTube)

Для приготування рагу з гарбузом, підготуйте такі інгредієнти:

Як приготувати овочеве рагу з гарбузом?

Почистьте і наріжте цибулю. Перець помийте і очистьте від насіння, потім наріжте його на шматочки. Очистьте і подрібніть часник, помідори наріжте кубиками.

З квасолі необхідно злити рідину, промити боби під проточною водою, а потім відцідити. З кукурудзи також потрібно злити рідину. Цибулю шалот помийте і подрібніть.

Спершу потрібно добре промити гарбуз, зняти з нього шкірку та видалити насіння, а потім нарізати його на маленькі кубики. У великій каструлі розігрійте олію на середньому вогні, після чого додайте подрібнену цибулю та стручковий перець.

Готуйте, періодично помішуючи, протягом 5 хвилин, до розм'якшення. Додайте часник і перець чилі та смажте, помішуючи, протягом 30 секунд.

Розведіть бульйонний порошок у воді, потім влийте отриману рідину до цибулевої суміші, разом із помідорами.

Додайте гарбуз, квасолю та кукурудзу. Частково накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь до середнього і готуйте, періодично помішуючи, протягом 15 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким, за потреби доливаючи ще трохи води.

Додайте спеції (їхню кількість можна зменшити), перемішайте і розкладіть рагу по тарілках. Зверху викладіть сметану, цибулю шалот і начос.

Related posts