Дієтологи поділилися інформацією про найменш корисні сніданки.
Незважаючи на те, що більшість людей усвідомлює, що сніданок є ключовим прийомом їжі впродовж дня, лише деякі дійсно обирають корисні страви. Багато хто плутається в тому, які продукти насправді є здоровими, адже виробники часто рекламують свої товари як "чудовий вибір для сніданку".
БутербродЗа словами лікаря-дієтолога Торрі Йеллен, зазвичай готові бутерброди включають бекон або ковбасу, а оброблене м'ясо такого типу може бути канцерогенним. "Спробуйте зробити свій власний сендвіч з яйцем, шпинатом і авокадо на хлібі з цільної пшениці. Це не тільки смачно, але і корисно", - порадила вона.
Сухі сніданкиПластівці-один з улюблених продуктів на сніданок. Всі виробники стверджують, що вони корисні і поживні, але насправді продукт багатий вуглеводами і майже не має реальної поживної цінності. "Найкращим варіантом була б чашка простого грецького йогурту зі свіжою полуницею. Можна також додати жменю пластівців з високим вмістом клітковини або горіхи", - додала Йеллен.
Ароматизований йогурт На ринку існує безліч йогуртів, що містять різноманітні добавки, які роблять їх смак і текстуру більш привабливими. Серед таких інгредієнтів можна знайти штучні підсолоджувачі,
Цукор, каррагінан та кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози можуть суттєво знижувати ефективність пробіотиків. Дієтолог Деріл Джоффр зазначив, що споживання такого йогурту здатне "перевантажувати" травну систему.
Апельсиновий сік Апельсини, на відміну від лимонів, лаймів і грейпфрутів, є продуктами, що сприяють утворенню кислоти. Хоча вони містять значну кількість вітаміну С та різних мінералів, ці фрукти також містять багато цукру. Що стосується соків, які пропонують виробники, то часто в них додають ще й додатковий цукор. "Апельсини мають кислотність, а цукор в організмі ферментується, перетворюючись на алкоголь і кислоту. Цей процес живить бактерії, тому апельсиновий сік не є найкращим вибором для дітей. Найкориснішим варіантом є свіжовичавлений сік", - зазначив Джофф.
Замінники масла і спреди Деякі люди вважають, що заміна вершкового масла на спреди на основі йогурту є здоровим вибором, оскільки ці продукти не містять холестерину або насичених жирів. Проте насправді вони можуть отримувати трансжири, які є ще більш шкідливими і можуть підвищити ризик серцевих захворювань, зазначає лікар. Навіть бренди, які стверджують, що їх продукти вільні від трансжирів, можуть містити їх у незначних кількостях, до 0,05% інгредієнтів. "Уникайте такої їжі", - застеріг Джофф.