Що ж приготувати на вечерю? Пропонуємо вам рецепт чудової пасти від Клопотенка!


Про те, як приготувати смачну пасту "Карбонара" за рецептом Клопотенка, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал шеф-кухаря.

Щоб приготувати карбонару за рецептом від Євгена Клопотенка, вам знадобляться наступні інгредієнти:

Наповніть каструлю водою, додайте трохи солі і розмістіть її на вогні. Коли рідина почне кипіти, киньте в неї спагеті та влийте 1 столову ложку оливкової олії. Варіть пасту стільки, скільки вказано на упаковці.

Тим часом приготуйте м'ясний компонент пасти. Бекон для карбонари потрібно нарізати на тоненькі скибочки, щоб скоринка була хрумкою. Або можна придбати заздалегідь нарізаний бекон.

Часник слід очистити та подрібнити за допомогою ножа, а цибулю – зняти шкірку і нарізати одну половину на маленькі кубики.

Для того, щоб отримати смачний обсмажений бекон, спочатку розігрійте 1 столову ложку оливкової олії на сковороді і протягом однієї хвилини обсмажте подрібнений часник. Потім додайте бекон і цибулю. Обсмажуйте ці інгредієнти на сильному вогні протягом кількох хвилин.

Ось як приготувати бекон для карбонари (скріншот / YouTube)

Після цього додайте вершки і яйце, перемішуючи інгредієнти для однорідності суміші. Як зазначає шеф-кухар, за деякими рецептами яйце можуть додавати наприкінці приготування, проте додавання інгредієнта до обсмаженої цибулі робить смак соусу особливим, а суміш стає густішою.

Бекон в соусі для карбонари (скриншот / YouTube)

Після цього важливо негайно зняти сковороду з вогню, аби білок в яйці не згорнувся. Злийте воду зі спагеті, залишивши 1-2 столові ложки рідини для приготування соусу. Потім перекладіть макарони до соусу з беконом і добре перемішайте.

Натріть сир, присипте ним пасту карбонара, а також додайте перець до смаку. Перед подачею прикрасьте пасту помитим листям петрушки.

Related posts