Томатний соус, як у "італійської нонни": в інтернеті став популярним простий рецепт
Для його створення не буде потрібно багато складних інгредієнтів.
Томатний соус можна легко придбати в супермаркеті, але він буде набагато смачнішим, якщо приготувати його з нуля з відібраних власноруч продуктів. Джулія Ардіццоне розкрила, як саме готують соус "італійські бабусі".
"Так моя сицилійська бабуся передала мені секрет приготування томатного соусу - без використання техніки і в найшвидші строки. Ніщо не може зрівнятися зі смаком домашнього томатного соусу, особливо коли він додається до щедрої порції пасти або використовується як основа для піци", - розповідає вона.
Щоб його приготувати, вам будуть потрібні:
Для початку замочіть помідори в мисці з окропом приблизно на п'ять хвилин. Потім злийте воду, очистіть томати від шкірки й наріжте шматочками.
На середньому вогні розігрійте оливкову олію в сковороді. Додайте нарізану цибулю і готуйте її до м'якості та прозорості, що зазвичай займає приблизно п'ять хвилин. Потім додайте в сковороду нарізані помідори, ретельно перемішайте і посипте дрібкою солі.
Залиште суміш кипіти на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, поки помідори не розпадуться і соус не загусне. За бажанням може використати занурювальний блендер, щоб досягти максимально гладкої текстури.
Після цього етапу додайте дрібно нарізаний базилік. Відразу після цього соус готовий до подачі або його можна зберегти для наступного використання.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачну пасту з грибами за 10 хвилин за рецептом від BBC Good Food, а також шоколадний оксамитовий пиріг від Мері Беррі без випікання.
Відомий шеф-кухар Нігелла Лоусон розкрила свій рецепт шоколадно-м'ятного печива.